Καταρράκτης υγρού πυρός στη Χαβάη (βίντεο)

Καταρράκτης υγρού πυρός στη Χαβάη (βίντεο)

Επί δέκα μέρες το ηφαίστειο Κιλαουέα συνεχίζει να βγάζει λάβα με αμείωτους ρυθμούς

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ… θυμό έχει ακόμη μέσα του το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη, συνεχίζοντας επί 10 ημέρες να βγάζει ποτάμια λάβας και να εντυπωσιάζει όσους το θαυμάζουν, εκ του ασφαλούς αφού δεν απειλεί ανθρώπινες ζωές.

Το Κιλαουέα είναι ίσως το πλέον ενεργό ηφαίστειο στον κόσμο, και ο κρατήρας του έχει ασταμάτητη ροή λάβας από την προπερασμένη Κυριακή, ανεβάζοντας και μάγμα αλλά και λιωμένες πέτρες που εκτοξεύονται στον αέρα σε μια σπάνια περίπτωση διαρκούς δραστηριότητας ηφαιστείου.

Ο κρατήρας Χαλεμάουμαου έχει υποστεί πολλαπλές ρωγμές από τις οποίες εκρέουν εδώ και μέρες μεγάλες ποσότητες λάβας, προσφέροντας εκπληκτικές εικόνες.

Η λάβα που εκχύνεται έχει πάρει τη θέση του νερού της λίμνης Κιλαουέα, το οποίο εξατμίστηκε από τη θερμότητα της έκρηξης.

Σε κάποιο σημείο του ο κρατήρας έχει σπάσει στο πλάι και από εκεί χύνεται στη λίμνη Κιλαουέα ένας πραγματικός καταρράκτης λάβας, ένα υγρό πυρ που φαίνεται προς το τέλος του βίντεο που δημοσίευσε η Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή