AstraZeneca: Αποτελεσματικό κατά του μεταλλαγμένου στελέχους το εμβόλιο

AstraZeneca: Αποτελεσματικό κατά του μεταλλαγμένου στελέχους το εμβόλιο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα, το αργότερο αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή του εμβολίου της Οξφόρδης, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Πασκάλ Σόριοτ.

Σημείωσε δε ότι οι δόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να φτάσουν και τα δύο εκατομμύρια ανά εβδομάδα και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί. Διευκρίνισε ακόμη ότι το εμβόλιο αναμένεται να είναι αποτελεσματικό και κατά του μεταλλαγμένου στελέχους. 

Η Βρετανία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την AstraZeneca, καθώς η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της χώρας έδωσε το «πράσινο φως».

Η κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου έρχεται τη στιγμή που, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η Βρετανία αντιμετωπίζει «άνευ προηγουμένου» επίπεδα λοιμώξεων, μετά και την εμφάνιση τις προηγούμενες ημέρες της μετάλλαξης του κορωνοϊού, η οποία μεταδίδεται πιο εύκολα, χωρίς πάντως να προκαλεί –βάσει των ενδείξεων μέχρι τώρα- πιο σοβαρή νόσο Covid-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή