Εκρήξεις και πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο του Άντεν – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Εκρήξεις και πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο του Άντεν – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη είναι οι τραυματίες από την επίθεση στο αεροδρόμιο του Άντεν, λίγο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τη νέα κυβέρνηση της Υεμένης, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Βάσει μαρτυριών, ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο λίγο μετά την άφιξη του αεροπλάνου από τη Σαουδική Αραβία.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μάιν Αμπντουλμαλίκ, καθώς και του πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη Μοχάμεντ Σαΐντ αλ-Τζάμπερ, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο προεδρικό παλάτι, σύμφωνα με σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης.

Τοπική πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι τρεις οβίδες έπληξαν χώρο του αεροδρομίου.

Στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν η κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ-Ραμπού Μανσούρ Χάντι και οι αυτονομιστές του νότου. Οι δύο ομάδες είναι οι κύριες παρατάξεις στη συμμαχία που έχει την έδρα της στον νότο, υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και πολεμά εναντίον του κινήματος των Χούτι, που έχει συμμαχήσει με το Ιράν και ελέγχει τον βορρά.

Βίαιες συγκρούσεις σημειώνονται στο νότιο λιμάνι του Άντεν εξαιτίας της διένεξης ανάμεσα στους αυτονομιστές και την κυβέρνηση του Χάντι. Οι αυτονομιστές (Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο, STC), οι οποίοι επιδιώκουν την ανεξαρτησία της νότιας Υεμένης, κήρυξαν νωρίτερα φέτος την αυτονομία του Άντεν, προκαλώντας βίαιες συγκρούσεις και περιπλέκοντας τις προσπάθειες του ΟΗΕ για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός στη συνολική σύγκρουση.

Ο συνασπισμός με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα το νέο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι αυτονομιστές.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή