ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Ρεκόρ κρουσμάτων, σε ισχύ οι περιορισμοί για την Πρωτοχρονιά

Πορτογαλία: Ρεκόρ κρουσμάτων, σε ισχύ οι περιορισμοί για την Πρωτοχρονιά

Το υψηλό ρεκόρ των 7.627 ημερήσιων κρουσμάτων νέου κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα η Πορτογαλία, με τη χώρα να προετοιμάζεται για μια διαφορετική παραμονή Πρωτοχρονιάς με την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ και την απαγόρευση των μετακινήσεων μεταξύ των δήμων.

Η χώρα, που μετρά πλέον 413.678 κρούσματα και 6.906 θανάτους από τον ιό, χαλάρωσε τους περιορισμούς γύρω στα Χριστούγεννα, όμως πήρε αυστηρότερα μέτρα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις μεταξύ των δήμων και τις δημόσιες συναθροίσεις, επιβάλλοντας απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 το μεσημέρι το διάστημα 1ης-3ης Ιανουαρίου.

Τα κρούσματα κατέγραψαν απότομη άνοδο, σε 6.049 χθες από 3.336 την Τρίτη, όμως ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα είπε ότι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς εάν αυτό είναι αποτέλεσμα της χριστουγεννιάτικης χαλάρωσης των κανονισμών.

«Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο των Χριστουγέννων. Χαλαρώσαμε με χαρά τους περιορισμούς, όμως τώρα χρειαζόμαστε μια περίοδο συγκράτησης για να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα», τόνισε.