Γαλλία: Από τις 6 το απόγευμα η απαγόρευση κυκλοφορίας σε 15 περιοχές

Γαλλία: Από τις 6 το απόγευμα η απαγόρευση κυκλοφορίας σε 15 περιοχές

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

Δύο ώρες νωρίτερα, στις 18:00 αντί 20:00, θα τίθεται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε 15 περιοχές της Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

«Πήραμε την απόφαση για 15 γεωγραφικά διαμερίσματα. Σε μια εβδομάδα θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα του μέτρου, σχετικά με την διασπορά του ιού σε άλλα σημεία της χώρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

«Προφανώς αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω σε κάποιες περιοχές, θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις. Τα μέτρα είναι σταδιακά αυξανόμενα και φυσικά-επί της αρχής-φθάνουν μέχρι και το lockdown», πρόσθεσε.

Η Γαλλία μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη δυτική Ευρώπη και τον πέμπτο παγκοσμίως με 2.620.425 συνολικά, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 64.632.

Έχει ήδη επιβάλει δύο φορές lockdown σε εθνικό επίπεδο. Τα μέτρα αυτά χαλάρωσαν στα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι προς το παρόν κλειστά και δεν είναι γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσουν παρότι η 20η Ιανουαρίου ήταν αρχικά ο στόχος. Ο Ατάλ επανέλαβε σήμερα ότι οι πολιτιστικοί χώροι δεν θα ανοίξουν ξανά στις 7 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες 19.927 νέα κρούσματα κορωνοϊού, λιγότερα από το σχεδόν υψηλό μηνός που είχε καταγραφεί την Τετάρτη με 26.457 νέα κρούσματα, αλλά πολλά περισσότερα από τον κυβερνητικό στόχο, των λιγότερων από 5.000 ημερήσιων νέων κρουσμάτων.