Νορβηγία: Ανασύρθηκε σορός δύο ημέρες μετά τη φονική κατολίσθηση – Εννέα αγνοούμενοι 

Νορβηγία: Ανασύρθηκε σορός δύο ημέρες μετά τη φονική κατολίσθηση – Εννέα αγνοούμενοι 

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημέρες μετά την κατολίσθηση στη νότια Νορβηγία που καταπλάκωσε τουλάχιστον 9 κτίρια, οι διασώστες εντόπισαν και ανέσυραν μια σορό την Παρασκευη, ενώ εννέα άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. 

Αλλά δέκα άτομα τραυματίστηκαν από την κατολίσθηση που σημειώθηκε την Τετάρτη σε συνοικία του δήμου Γκέρντρουμ, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων βόρεια το Όσλο.

«Εντοπίστηκε ένας άνθρωπος. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης στο σημείο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητά του.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ μια ομάδα διασωστών από τη γειτονική Σουηδία συνδράμει στην επιχείρηση. 

Περίπου 1.000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί από το Γκέρντρουμ, 46 εξ αυτών από μια περιοχή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σημείο της κατολίσθησης, καθώς οι αρχές παρατήρησαν ρωγμές στο έδαφος.

Η κατολίσθηση και η επιχείρηση διάσωσης έχουν συγκλονίσει τη χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Συμπάσχω με εσάς που μπαίνετε στο νέο έτος βυθισμένοι στον πόνο και την αβεβαιότητα. Με εσάς που χάσατε τα σπίτια σας και που τώρα βρίσκεστε σε απόγνωση και δεν μπορείτε να δείτε πως θα προχωρήσετε», επισήμανε, στο μήνυμά του για την έλευση του νέου έτους, ο βασιλιάς Χάραλντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή