Πρωτοχρονιά χωρίς πάρτι και… σκουπίδια στην Κοπακαμπάνα

Πρωτοχρονιά χωρίς πάρτι και… σκουπίδια στην Κοπακαμπάνα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mία… ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Ρίο ντε Τζανέιρο το πρωί της Πρωτοχρονιάς, μιας και τα περιοριστικά μέτρα, εκτός από τα ξέφρενα πάρτι, μείωσαν δραματικά και τα απορρίμματα στην περίφημη παραλία της Κοπακαμπάνα.

Ο όγκος των σκουπιδιών ήταν κατά 89% μικρότερος σε σύγκριση με το ρεβεγιόν του 2020, καθώς μάζεψαν 39 τόνους, αριθμός πολύ μικρότερος από τους 351 τόνους που μάζεψαν πέρσι, όπως έγινε γνωστό από τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.

Σε ολόκληρη την πόλη, οι υπάλληλοι καθαριότητας συνέλεξαν 194 τόνους απορριμμάτων, ήτοι 75% λιγότερα σε σύγκριση με πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με τις ίδιες υπηρεσίες.

«Είχαμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. Όμως, συγχαρητήρια στους κατοίκους του Ρίο, που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις των αρχών να αποφύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και να μείνουν στα σπίτια τους», δήλωσε ο Φλάβιο Λόπες, ο επικεφαλής της Comlurb.

Το Ρίο φιλοξενεί παραδοσιακά από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς η Κοπακαμπάνα να ξεχειλίζει από σκουπίδια. Λόγω της πανδημίας της Covid-19, οι αρχές ακύρωσαν φέτος τις εκδηλώσεις, ακόμα και το σόου πυροτεχνημάτων στη διάσημη παραλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή