Νορβηγία: Τέσσερα είναι πλέον τα θύματα της χιονοστιβάδας

Νορβηγία: Τέσσερα είναι πλέον τα θύματα της χιονοστιβάδας

Αγνοούνται ακόμη έξι κάτοικοι του χωριού Ασκ, μέρος του οποίου καταπλακώθηκε από χιόνι

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη σορός ανασύρθηκε το Σάββατο από τα χαλάσματα που προκάλεσε η κατολίσθηση στη Νορβηγία την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τέσσερις, ανακοίνωσαν οι αρχές, που συνεχίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας τις επιχειρήσεις τους για να βρουν έξι ακόμη αγνοούμενους.

«Εντοπίσαμε έναν ακόμη νεκρό. Βρίσκεται στην ίδια ζώνη με το τρίτο πτώμα που βρήκαμε. Ανασύραμε τις δύο σορούς», εξήγησε ο υπεύθυνος της αστυνομίας Κνούτ Χάμερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η επιχείρηση συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, τρεις και πλέον ημέρες μετά την τρομακτική κατολίσθηση που συνέβη στην κοινότητα Ασκ, στον δήμο του Γκέρντρουμ, στα βορειοανατολικά περίχωρα του Όσλο, η οποία προκάλεσε, επιπλέον, τον τραυματισμό 10 ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά.

«Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε εκείνους που περιμένουν απαντήσεις για τους δικούς τους και δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πολύ δύσκολο είναι αυτό», είπε σε δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος του Γκέρντρουμ Λέιφ Χόγκλαντ.

Οι διασώστες εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να βρουν επιζώντες σε θύλακες αέρα σε κτίρια που δεν έχουν πλήρως καταρρεύσει. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι έχουν εντοπίσει διάφορα σημεία στη ζώνη όπου οι διασώστες επικεντρώνουν τις έρευνές τους. Ένας από τους σκύλους, που συμμετείχε στην επιχείρηση, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Η αστυνομία δεν έδωσε πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων. Ωστόσο, δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τα ονόματα των 10 αγνοούμενων, μεταξύ των οποίων είναι δύο παιδιά – δύο και 13 ετών – και οκτώ ενήλικες.

Η επικεφαλής της αστυνομίας Ίντα Μέλμο Όιστεσε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι μολονότι ούτε οι δυνάμεις της φύσης, όπως είπεμ ούτε ο χρόνος είναι στο πλευρό τους, οι διασώστες έχουν ακόμη κάποιες ελπίδες να βρουν επιζώντας, κάνοντας λόγο για την πιθανότητα κάποιοι πολίτες παγιδευμένοι κάτω από όγκους πάγου να έχουν κάποιο χώρο με αέρα και να αναπνέουν.

Περίπου 1.000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί από το Γκέρντρουμ, μεταξύ αυτών 46 άνθρωποι από μια περιοχή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σημείο της κατολίσθησης, αφότου οι αρχές παρατήρησαν ρωγμές στο έδαφος εκεί.

Η κατολίσθηση και η επιχείρηση διάσωσης έχουν συγκλονίσει τη χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή