Γερμανία: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση των νοσοκομείων

Γερμανία: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση των νοσοκομείων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση των γερμανικών νοσοκομείων είναι «εξαιρετικά δύσκολη» εξαιτίας των κρουσμάτων της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 9.487, επί συνόλου 1.775.513, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου the Robert Koch (RKI).

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ακριβής αποτύπωση της κατάστασης της επιδημίας, καθώς η καταγραφή των κρουσμάτων είναι ατελής λόγω των διακοπών.

Σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση και τα 16 ομόσπονδα κρατίδια έχουν συμφωνήσει την παράταση του lockdown έως και τις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, με στόχο τον περιορισμό τη εξάπλωσης του ιού.

Εξετάζεται αναβολή του δεύτερου εμβολιασμού

Επιπλέον, ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εξετάζει τη δυνατότητα αναβολής του δεύτερου εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού προκειμένου να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός περισσότερων πολιτών με την πρώτη δόση .

Εάν μπορεί να αυξηθεί το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο προγραμματισμένων δόσεων του εμβολίου των εταιρειών BioNTech και Pfizer η συνέπεια θα ήταν να μπορούν να εμβολιασθούν περισσότεροι πολίτες με την πρώτη δόση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή