ΗΠΑ: «Μεγάλη απογοήτευση» από την άρνηση έκδοσης του Ασάνζ

ΗΠΑ: «Μεγάλη απογοήτευση» από την άρνηση έκδοσης του Ασάνζ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα τη «μεγάλη απογοήτευσή» του από την άρνηση της βρετανικής δικαιοσύνης για την έκδοση του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

«Αν και είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την τελική απόφαση του δικαστηρίου, είμαστε ικανοποιημένοι ότι οι ΗΠΑ υπερίσχυσαν σε κάθε νομικό επιχείρημα που προβλήθηκε. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του κ. Ασάνζ σχετικά με πολιτικά κίνητρα, πολιτική δίωξη, δίκαιη δίκη και ελευθερία του λόγου. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ», επισημαίνει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου.

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το δικαστήριο για την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση στην απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε τη Δευτέρα ότι ο Ασάνζ δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Η δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ επεσήμανε ότι αρνήθηκε την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αυτοκτονήσει.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Μεξικό Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Μεξικό είναι έτοιμο να προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ και στηρίζει την απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης.

«Ο Ασάνζ είναι δημοσιογράφος και του αξίζει μια ευκαιρία. Τάσσομαι υπέρ να του αποδοθεί χάρη», επισήμανε ο Μεξικανός πρόεδρος. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή