Νέα Υόρκη: Πρώτο κρούσμα της «βρετανικής» μετάλλαξης

Νέα Υόρκη: Πρώτο κρούσμα της «βρετανικής» μετάλλαξης

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο γνωστοποίησε πως οι τοπικές αρχές εντόπισαν το πρώτο κρούσμα της ιδιαίτερα μεταδοτικής «βρετανικής» μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού, προκαλώντας ανησυχίες για την ικανότητα των νοσοκομείων να ανταποκριθούν αν αυτή η μετάλλαξη εξαπλωθεί ταχύτατα στην Πολιτεία.

Ο Κουόμο ανέφερε σήμερα ότι ένας άντρας στα 60 του, που ζει στην πόλη Άλμπανι, διαγνώσθηκε με το νέο στέλεχος του ιού. Ο άντρας, που αναρρώνει, δεν είχε ταξιδέψει το πρόσφατο χρονικό διάστημα, γεγονός που υποδηλώνει ότι πραγματοποιείται εξάπλωση στην κοινότητα.

Η Νέα Υόρκη έχει πραγματοποιήσει 5.000 τεστ για το νέο στέλεχος του ιού – και μέχρι στιγμής εντόπισε μόνο ένα κρούσμα. Ο κυβερνήτης Κουόμο πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε «ανατροπή των δεδομένων» αν το νέο στέλεχος αυξήσει τις νοσηλείες και αναγκαστούν περιοχές να κλείσουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή