Πιστοποιητικά εμβολιασμού στη Ρωσία

Πιστοποιητικά εμβολιασμού στη Ρωσία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή προς τη ρωσική κυβέρνηση έδωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να εξετάσει την έκδοση «πιστοποιητικού εμβολιασμού» σε όσους πολίτες της χώρας εμβολιάζονται με τα ρωσικά εμβόλια κατά της COVID-19. 

Στόχος της έκδοσής τους είναι οι πολίτες να αποκτήσουν τη δυνατότητα απρόσκοπτων ταξιδιών στο εξωτερικό, χωρίς περιορισμούς. Αυτό αποκαλύπτει έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το Κρεμλίνο. Βούληση της Μόσχας είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που θα εκδίδει να αναγνωρίζονται διεθνώς.

Η Ρωσία είναι η τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη χώρα όσον αφορά τον αριθμό λοιμώξεων από τον κορωνοϊό και οι Αρχές αισιοδοξούν ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν εντός των συνόρων της θα ανοίξουν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Ο μαζικός εμβολιασμός του ρωσικού πληθυσμού ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 800.000 άνθρωποι. 

Παρότι αρχικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε αντιταχθεί στην έκδοση «διαβατηρίων ανοσίας» για όσους ανέρρωσαν από COVID-19, σήμερα εμφανίζεται θετικός στην έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού και ήδη έχει δρομολογήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Εσθονία. 

Οπως εκτιμά ο ΠΟΥ, από τη στιγμή που τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού γίνουν πραγματικότητα, θα επιτρέψουν την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των εμβολιαστικών εκστρατειών κάθε χώρας, αλλά και τα διακρατικά ταξίδια, ιδίως αν ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 ενταχθεί στα διεθνή εμβολιαστικά πρωτόκολλα, όπως συμβαίνει με άλλα εμβόλια, λ.χ. κατά του κίτρινου πυρετού, το οποίο απαιτείται για ταξίδια σε χώρες όπου αυτός είναι ενδημικός. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή