Ρεκόρ κρουσμάτων στην Πορτογαλία – Σε καραντίνα ο πρόεδρος

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Πορτογαλία – Σε καραντίνα ο πρόεδρος

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 καταγράφηκε στην Πορτογαλία, με τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων να φτάνει τις 10.027. Παράλληλα, ο πρόεδρος τη χώρας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα τέθηκε σε προληπτική καραντίνα καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Στη χώρα, με πληθυσμό λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα, ο 72χρονος επικεφαλής του πορτογαλικού κράτους βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία, με στόχο να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του, στις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου. Επρόκειτο να συμμετάσχει σε σειρά προεκλογικών ντιμπέιτ.

Σε μια ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του, το γραφείο του Ρεμπέλο ντε Σόουζα επισήμανε ότι η επαφή ήταν με ένα μέλος του Casa Civil, ενός σώματος ειδικών που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον πρόεδρο.

Ο Ρεμπέλο ντε Σόουζα αναμένει τις υγειονομικές αρχές να αποφασίσουν εάν η έκθεσή του ήταν υψηλού κινδύνου και για πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει στο σπίτι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή