Πλήθη υποστηρικτών του Τραμπ κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον

Πλήθη υποστηρικτών του Τραμπ κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ κατευθύνονται στο κέντρο της Ουάσιγκτον, σε μια διαδήλωση-επίδειξη δύναμης, τη στιγμή που το Κογκρέσο αναμένεται να επικυρώσει την νίκη Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Αψηφώντας τις υγειονομικές συστάσεις, άνδρες και γυναίκες, που κατέφθασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, στοιβάζονταν, χωρίς να φορούν μάσκα, στο μετρό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που συνεχίζει να μην αποδέχεται τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, ενθαρρύνει εδώ και ημέρες τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στην αμερικανική πρωτεύουσα για αυτήν την ημέρα που θα είναι «τρελή», όπως προειδοποίησε.

Κατά τη διάρκεια των γιορτών ο Τραμπ καλούσε τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αυτή, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου «τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του έθνους μας».

«Τα λέμε στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Μην το χάσετε», έγραφε ο Τραμπ.

Ο ίδιος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον των υποστηρικτών του στις 18.00 ώρα Ελλάδας, από την πλατεία Ellipse, που βρίσκεται νότια του Λευκού Οίκου, όπου κι αναμένεται να επαναλάβει τις κατηγορίες περί εκλογικής νοθείας, τις οποίες διατυπώνει ανελλιπώς τους τελευταίους 2 μήνες, χωρίς κάποια απόδειξη.

Η Κάθριν Κάλντγουελ, ηλικίας 61 ετών, και ο σύζυγός της ήρθαν από το Όρεγκον, μια διαδρομή 5 ωρών, για να στηρίξουν τον Τραμπ. «Έκλεψαν τις εκλογές», «είμαι απόλυτα βέβαιη», είπε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Με πληροφορίς από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή