Tο προφίλ των διαδηλωτών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες οπαδοί του προέδρου Τραμπ αποχώρησαν από την λεωφόρο Ανεξαρτησίας, σε μια προσπάθεια να διαφύγουν από το χάος κι ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το μετρό της Ουάσιγκτον θα αναστείλει τη λειτουργία του τρεις ώρες νωρίτερα από το κανονικό, στις 8 το βράδυ, δυο ώρες μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε.

Κρατώντας κινητά τηλέφωνα στο χέρι διαβεβαίωναν τους δικούς τους ότι είναι ασφαλείς, αντάλλασσαν πληροφορίες για την κατάσταση από το Twitter και προσπαθούσαν να συνθέσουν μια συνολική εικόνα όσων είχαν συμβεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washington Post, κάποιοι έμοιαζαν φοβισμένοι, άλλοι εξοργισμένοι.

Ένας που ισχυρίστηκε ότι εισέβαλε στην αίθουσα του Καπιτωλίου περηφανεύτηκε σε άλλο διαδηλωτή πόσο τρομοκρατημένοι ήταν οι υπάλληλοι του σώματος.

«Είχαν ακόμη τους καφέδες τους εκεί και όλα τα πράγματά τους. Θα πρέπει να τράπηκαν σε φυγή», διηγόταν στον ομοϊδεάτη του.

Ένας άνδρας, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, είπε ότι έφυγε μόλις είδε μια γυναίκα να δέχεται πυρά.

Ο θόρυβος από τους εκατοντάδες διαδηλωτές στα σκαλιά του κτιρίου ακουγόταν πολλά τετράγωνα πιο κάτω, καθώς κάποιοι διαδηλωτές συνέρρεαν κι άλλοι έφευγαν από το σημείο των βίαιων επεισοδίων.

«Παρακολουθείτε κάτι που έχει να δει η Αμερική από το 1776», διακήρυξε ένας άνδρας, που στεκόταν με ομάδα υποστηρικτών του προέδρου έξω από την νοτιοανατολική γωνία του κτιρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή