ΗΠΑ: «Όχι» της Γερουσίας σε προσπάθεια να μην κυρωθεί το αποτέλεσμα στην Πενσιλβάνια

ΗΠΑ: «Όχι» της Γερουσίας σε προσπάθεια να μην κυρωθεί το αποτέλεσμα στην Πενσιλβάνια

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε, και σε αυτή την περίπτωση με συντριπτική πλειοψηφία (92 έναντι 7 ψήφων) πρωτοβουλία συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να εμποδιστεί η κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στην πολιτεία Πενσιλβάνια, συνεχίζοντας μια διαδικασία που καθυστέρησε για αρκετές ώρες εξαιτίας της εισβολής οπαδών του Αμερικανού προέδρου στο Καπιτώλιο χθες Τετάρτη.

Η κίνηση οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης της ολομέλειας του Κογκρέσου που εξέταζε να κυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές και νέες, χωριστές συνεδριάσεις των δύο σωμάτων του. Η συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων επί της ένστασης συνεχίζεται και η ολομέλεια του Κογκρέσου θα συγκληθεί και πάλι αφού ολοκληρωθεί.

Αφού έγινε γνωστό το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας, ο Μιτς Μακόνελ, ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος της Γερουσίας, ανέφερε πως δεν αναμένει άλλες ενστάσεις στην κύρωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας του εκλεκτορικού σώματος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή