Ρίχνει τους τόνους ο Τραμπ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ρίχνει τους τόνους ο Τραμπ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Πέμπτη ότι στρέφει πλέον την προσοχή του στο να γίνει «ομαλή» μεταβίβαση της εξουσίας, μετά την κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου από το Κογκρέσο, μερικές ώρες μετά την εισβολή οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο.

Στην πρώτη ανάρτηση του Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μετά την αιματηρή εισβολή και το χάος στο Καπιτώλιο, ένα βίντεο που μεταφόρτωσε, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι αφού «το Κογκρέσο κύρωσε τα αποτελέσματα», «νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί την 20ή Ιανουαρίου», προσθέτοντας πως «στρέφει την προσοχή του τώρα στο να εξασφαλίσει την ομαλή, εύτακτη και απροβλημάτιστη μεταβίβαση της εξουσίας» και σημειώνοντας πως είναι «η στιγμή που απαιτείται επούλωση και συμφιλίωση».

 

Στο βίντεο ο Τραμπ δεν προφέρει ούτε μία φορά το όνομα του Τζο Μπάιντεν. 

Επίσης, καταδικάζει τα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο δηλώνοντας ότι αυτοί που ενεπλάκησαν στα βίαια επεισόδια της Τετάρτης δεν «αντιπροσωπεύουν» τις ΗΠΑ και θα «πληρώσουν». Σημειώνει επίσης ότι «περάσαμε μια έντονη εκλογική περίοδο και τα συναισθήματα είναι φορτισμένα αλλά τώρα πρέπει να πνεύματα να ηρεμήσουν και να αποκατασταθεί η ηρεμία». Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα πριν απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του που προκάλεσαν τα επεισόδια τους έλεγε: «Σας αγαπώ. Είστε ξεχωριστοί».

Το βίντεο προβλήθηκε 1,4 εκατ. φορές μέσα σε 15 λεπτά από τη στιγμή που αναρτήθηκε. 

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι, σε σύντομη παρέμβασή της, διαβεβαίωσε ότι ο Τραμπ και η κυβέρνησή του «καταδικάζουν με τον πλέον σθεναρό τρόπο» τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή