Οινομαχία αξίας χιλιάδων ευρώ στη Βουργουνδία

Οινομαχία αξίας χιλιάδων ευρώ στη Βουργουνδία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόλαβαν ούτε να πωλήσουν ούτε καν να απολαύσουν τη λεία τους οι κλέφτες ακριβών κρασιών, που αφαίρεσαν από το πολυτελές ξενοδοχείο Domaine de Rymska φιάλες κρασιών Grands Crus Βουργουνδίας αξίας 350.000 ευρώ. Αντιθέτως, χρησιμοποιώντας τις αντί χειροβομβίδας, προσπάθησαν να αποτρέψουν τη σύλληψή τους κατά τη διάρκεια καταδίωξής τους από την αστυνομία. Τελικά, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους και τον «υγρό θησαυρό» που μετέφερε, όταν προσέκρουσε σε σταθμό διοδίων, περίπου 35 χλμ. βορείως της Λυών.

Οι κλέφτες έβαλαν στο στόχαστρο το πολυτελές ξενοδοχείο, που βρίσκεται περικυκλωμένο από περίπου 800 στρέμματα δάσους και αγρών, κοντά στην Μπον της Βουργουνδίας, σε απόσταση περίπου δύο ωρών με το αυτοκίνητο από το Παρίσι, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αφού κατέστρεψαν την πόρτα του κελαριού όπου φυλασσόταν το κρασί, αφαίρεσαν εκατοντάδες φιάλες και διέφυγαν. Ομως, για κακή τους τύχη, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ξύπνησε από τη σειρήνα του συναγερμού πυρανίχνευσης. Μπήκε αμέσως στο αυτοκίνητό του και άρχισε να καταδιώκει εκείνο των ληστών, αρχικά σε αγροτικούς δρόμους και στη συνέχεια στην εθνική οδό με κατεύθυνση τη Λυών. Ταυτόχρονα, κάλεσε την άμεση δράση για ενισχύσεις. 

Μια αστυνομική περίπολος που κινούνταν στην περιοχή άρχισε επίσης να καταδιώκει το αυτοκίνητο των ληστών. Αυτοί, προκειμένου να τους αποτρέψουν, άρχισαν να εκσφενδονίζουν εναντίον τους τα μπουκάλια με το κρασί. Σύμφωνα με τις Αρχές, κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τον αλλόκοτο βομβαρδισμό, αφού, παρότι οι ληστές στόχευαν στο παρμπρίζ του περιπολικού, καμία από τις φιάλες δεν πέτυχε τον στόχο της.

Ηδη διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες της κλοπής, ενώ η αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί τους τρεις δράστες, που διαφεύγουν. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που το πεντάστερο ξενοδοχείο βρίσκεται στο στόχαστρο. Μία ημέρα νωρίτερα ληστές είχαν ξαναχτυπήσει το κελάρι του, διαφεύγοντας με κρασιά αξίας 200.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση φάνηκαν πιο τυχεροί, καθώς δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυρανίχνευσης. Η αστυνομία, ανάμεσα σε άλλα ενδεχόμενα, επιχειρεί να διαπιστώσει αν και οι δύο κλοπές διεπράχθησαν από την ίδια συμμορία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή