Νέο ξέσπασμα οδηγεί κινεζική μεγαλούπολη σε σκληρή καραντίνα

Νέο ξέσπασμα οδηγεί κινεζική μεγαλούπολη σε σκληρή καραντίνα

Η Σιτζιαζουάνγκ, πόλη 11 εκατ. κατοίκων, μπαίνει σε αποκλεισμό λόγω εκατοντάδων κρουσμάτων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν χρόνο μετά το αυστηρό «κλείδωμα» της Γουχάν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, η Κίνα αναγκάζεται να κλείσει μία ακόμη μεγαλούπολη με πληθυσμό όσο όλη η Ελλάδα, δηλαδή 11 εκατ. κατοίκων, λόγω τοπικού ξεσπάσματος του ιού.

Η πόλη Σιτζιαζουάνγκ, μια πρωτεύουσα περιφέρειας κοντά στο Πεκίνο, έχει μπει σε καθεστώς ειδικών περιορισμών, με κλειστούς τους αυτοκινητοδρόμους εισόδου και εξόδου της πόλεως, αλλά και τους σταθμούς του σιδηροδρόμου και των λεωφορείων, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς αυτήν.

Παράλληλα έχουν απαγορευθεί οι συναθροίσεις, τα σχολεία έκλεισαν και συγκεκριμένες περιοχές έχουν αποκλειστεί εντελώς. Πρόκειται για ένα από τα αυστηρότερα επίπεδα ελέγχου στην Κίνα μετά το πρώτο κύμα του περασμένου χειμώνα στη χώρα όπου ξέσπασε και η πανδημία.

Την Τετάρτη καταγράφηκαν 117 κρούσματα στην πόλη, ενώ την Πέμπτη προστέθηκαν άλλα 66, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές υγείας.

Από το περασμένο Σάββατο έχουν σημειωθεί 304 κρούσματα στην περιφέρεια Χέμπεϊ, τα περισσότερα από τα οποία ήταν στη Σιτζιαζουάνγκ.

Το τοπικό ξέσπασμα στην περιοχή ανησυχεί ιδιαιτέρως τις κινεζικές αρχές, καθώς έρχεται μερικές εβδομάδες πριν τον εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς, που πάντα οδηγεί σε υψηλά επίπεδα κινητικότητας στη χώρα.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή