ΕΜΑ: Πιθανώς στα τέλη Ιανουαρίου η απόφαση για το εμβόλιο της AstraZeneca

ΕΜΑ: Πιθανώς στα τέλη Ιανουαρίου η απόφαση για το εμβόλιο της AstraZeneca

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι αναμένει από την AstraZeneca να υποβάλει αίτηση για έγκριση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού την επόμενη εβδομάδα.

Ο ΕΜΑ σημείωσε ότι θα μπορούσε πιθανώς να καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έως το τέλος αυτού του μήνα.

Pfizer: «Πράσινο φως» ΕΜΑ για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο

Νωρίτερα, ο ΕΜΑ άναψε «πράσινο φως» για τη χρήση μίας επιπλέον δόσης ανά φιαλίδιο του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Ειδικότερα, συνιστά να γίνονται έξι αντί πέντε δόσεων ανά φιαλίδιο, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 20% των δυνατοτήτων εμβολιασμού.

Συμφωνία Ε.Ε. – Pfizer για πρόσθετα εμβόλια

Στο μεταξύ, σε συμφωνία με τις Pfizer και BioNTech για την προμήθεια πρόσθετων εμβολίων κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Όπως τόνισε, η Ε.Ε. εξασφάλισε επιπλέον 300 εκατομμύρια δόσεις με την επέκταση του συμβολαίου για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει μέχρι 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer – BioNTech, δηλαδή διπλάσιες αυτών που είχε συμφωνήσει αρχικά με τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, 75 εκατομμύρια από τις πρόσθετες δόσεις θα παραδοθούν το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna

Τη χρήση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε εξάλλου η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Αυτό είναι το τρίτο εμβόλιο που εγκρίνεται προς χρήση στη Βρετανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή