Ανησυχία Δημοκρατικών για τον «ψυχικά ασταθή» Πρόεδρο και τα πυρηνικά

Ανησυχία Δημοκρατικών για τον «ψυχικά ασταθή» Πρόεδρο και τα πυρηνικά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικλίδες ασφαλείας ότι ο Πρόεδρος Τραμπ δεν θα έχει πρόσβαση στους κωδικούς για τα πυρηνικά όπλα αναζητούν πλέον οι Δημοκρατικοί που διά της Νάνσι Πελόζι αποκαλούν πλέον, ευθέως, «ψυχικά ασταθή» τον απερχόμενο Πρόεδρο.  

Σε επιστολή της προς το Σώμα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι γνωστοποίησε ότι έχει επικοινωνήσει ήδη με το γενικό επιτελείο για το ζήτημα των πυρηνικών κωδικών.

Αναφέρει η Πελόζι: «Σήμερα το πρωί μίλησα με τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Μάρκ Μίλεϊ για να συζητήσουμε διαθέσιμα μέτρα προφύλαξης ώστε να αποτρέψουμε έναν ασταθή Πρόεδρο από το να ξεκινήσει στρατιωτικές εχθροπραξίες ή να έχει πρόσβαση στους πυρηνικούς κωδικούς και να διατάξει πυρηνικό χτύπημα». 

Και προσθέτει: «Η κατάσταση αυτού του ψυχικά ασταθούς Προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε  για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από αυτή την ασύμμετρη επίθεση κατά της χώρας μας και της δημοκρατίας μας». 

Εκπρόσωπος του Μίλεϊ επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με πρωτοβουλία της Πελόζι. Ο στρατηγός «απάντησε στα ερωτήματά της για την ιεραρχία των πυρηνικών», ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ταυτόχρονα ο ανώτατος διοικητής του στρατού. Εκείνος δίνει την εντολή ενεργοποίησης του πυρηνικού οπλοστασίου στον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, ο οποίος την μεταβιβάζει στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, εφόσον είναι νόμιμη.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ εγακατελείπει το αξίωμά στις 20 Ιανουαρίου, όμως όπως δήλωσε η Πελόζι την Πέμπτη «κάθε ημέρα που απομένει μπορεί να εξελιχθεί σε ‘θρίλερ΄’ για την Αμερική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή