Υπέρ της άμεσης αποπομπής Τραμπ η πλειοψηφία των Αμερικανών

Υπέρ της άμεσης αποπομπής Τραμπ η πλειοψηφία των Αμερικανών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 56% των Αμερικανών επιθυμεί την άμεση αποπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του μετά τα γεγονότα του Καπιτωλίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters.

Η πανεθνική δημοσκόπηση, που διεξήχθη χθες και σήμερα, έδειξε επίσης ότι 7 στους 10 όσων ψήφισαν τον Τραμπ τάσσονται ενάντια στη δράση των σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του και την εισβολή. 

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων Αμερικανών δήλωσε επίσης ότι αποδοκιμάζει τις ενέργειες Τραμπ που προηγήθηκαν της επίθεσης της Τετάρτης.

Το χάος από την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο είχε αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός.

Δημοκρατικοί βουλευτές δηλώνουν πως έχουν εκκινήσει τη διαδικασία για παραπομπή του προέδρου με σκοπό την καθαίρεσή του, ενώ η ηγεσία των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, καθώς και ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί ζητούν την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για την άμεση αποπομπή του από το αξίωμα που κρατά για ακόμη 13 μέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή