Πίτερ Μπέικερ: Ο επίλογος της προεδρίας Τραμπ

Πίτερ Μπέικερ: Ο επίλογος της προεδρίας Τραμπ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πίτερ Μπέικερ είναι επικεφαλής ανταποκριτής των New York Times στον Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο τέταρτος κατά σειράν πρόεδρος τη θητεία του οποίου καλύπτει, μετά τον Μπιλ Κλίντον, τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο και τον Μπαράκ Ομπάμα. 

Για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου δήλωσε στην «Κ» τα εξής: «Η προεδρία Τραμπ, η οποία έχει τις ρίζες της στον θυμό, στον διχασμό και στη διακίνηση θεωριών συνωμοσίας, τελειώνει με την έφοδο του όχλου στο Καπιτώλιο έπειτα από την υποκίνηση ενός ηττημένου ηγέτη που προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία σαν να είναι η Αμερική ακόμη μία αυταρχική χώρα. Δεν θα έλεγα φυσικά σε καμία περίπτωση ότι το τέλος της προεδρίας Τραμπ σταματάει τον διχασμό στις ΗΠΑ. Αυτό που είδαμε στις 6 Ιανουαρίου είναι το αποκορύφωμα τεσσάρων ετών όξυνσης της πόλωσης στην Αμερική.

Θα ερμηνευτεί ως ο επίλογος της προεδρίας Τραμπ, αλλά οι διαιρέσεις θα παραμείνουν μετά τον Τραμπ και θα είναι ένα εμφανές εμπόδιο για τον πρόεδρο Μπάιντεν και τους ηγέτες και των δύο κομμάτων πολύ καιρό μετά την αποχώρηση του Τραμπ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή