Τουρκία: Έρευνα για Facebook και WhatsApp από την αρχή Ανταγωνισμού

Τουρκία: Έρευνα για Facebook και WhatsApp από την αρχή Ανταγωνισμού

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τουρκική αρχή Ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα κατά του Facebook και του WhatsApp, αναστέλλοντας την υποχρέωση κοινής χρήσης δεδομένων μεταξύ των δύο πλατφορμών.

Είχε προηγηθεί αίτημα της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία ζητούσε από τους χρήστες της να επιτρέψουν τη συλλογή δεδομένων από το Facebook.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, το τουρκικό Συμβούλιο Ανταγωνισμού ανέφερε ότι αποφάσισε πως θα πρέπει να ανασταλεί το αίτημα για συλλογή αυτών των δεδομένων μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Η αναβάθμιση των κανόνων απορρήτου από πλευράς WhatsApp οδήγησε πολλούς Τούρκους πολίτες να στραφούν σε τοπικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η τουρκική προεδρία κάλεσε τους χρήστες του WhatsApp να στραφούν στις εφαρμογές BiP και Dedi, σημειώνοντας ότι οι ξένες εφαρμογές ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια των δεδομένων.

Η εφαρμογή BiP της Turkcell κατέγραψε περισσότερους από 1,12 εκατομμύρια νέους χρήστες σε μόλις 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Με πληροφορίες από Reuters, Hurriyet Daily News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή