ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: «Προβληματικός» ο αποκλεισμός Τραμπ από το Twitter

Μέρκελ: «Προβληματικός» ο αποκλεισμός Τραμπ από το Twitter

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ διατηρεί τους ενδοιασμούς της σχετικά με τον τρόπο που το Twitter απέκλεισε τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε διά του εκπροσώπου της. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι οι νομικές αρχές και όχι οι ιδιωτικές εταιρείες που θα πρέπει να αποφασίζουν για τυχόν αναγκαίους περιορισμούς σε ό,τι αφορά την ελεύθερη έκφραση. 

Η παρέμβαση του Στέφεν Ζάιμπερτ, επικεφαλής εκπροσώπου της κ. Μέρκελ, αντανακλά την ανησυχία του Βερολίνου και μεγάλου μέρους της Ευρώπης για τη δύναμη που έχουν οι μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, να διαμορφώνουν τον δημόσιο λόγο. 

«Το θεμελιώδες δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης είναι στοιχειώδους σημασίας», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι «υπό αυτή την έννοια, η Καγκελάριος θεωρεί προβληματικό το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του Προέδρου των ΗΠΑ έχουν αποκλειστεί οριστικά».

Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ (CSU) τόνισε την ανάγκη για περισσότερη εποπτεία στα συγκεκριμένα δίκτυα. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε στις αμερικανικές εταιρίες το πώς θα συζητούμε και πώς όχι», δήλωσε στο Politico και τάχθηκε υπέρ αυστηρότερων κανονισμών ρύθμισης.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ