Μπ. Τζόνσον: Σε επικίνδυνη στιγμή η Βρετανία
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μπ. Τζόνσον: Σε επικίνδυνη στιγμή η Βρετανία

Έλλειψη οξυγόνου σε νοσοκομεία

59" χρόνος ανάγνωσης

H Βρετανία βρίσκεται σε επικίνδυνη στιγμή στην πανδημία COVID-19, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας ότι υπάρχει έλλειψη οξυγόνου σε κάποια νοσοκομεία.

«Είναι μια μάχη με τον χρόνο, γιατί μπορούμε όλοι να δούμε την απειλή που αντιμετωπίζει το εθνικό μας σύστημα υγείας (NHS), την πίεση που υφίσταται, τη ζήτηση στις μονάδες εντατικής θεραπείας, την πίεση στις κλίνες με παροχή οξυγόνου, ακόμη και την έλλειψη οξυγόνου σε ορισμένα μέρη», δήλωσε ο Τζόνσον αναφερόμενος στο NHS.

«Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη στιγμή», είπε ο Τζόνσον. «Το χειρότερο θα ήταν να εφησυχάσουμε, λόγω της επιτυχίας μας στο πρόγραμμα του εμβολιασμού», δήλωσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι σχεδόν το 40% των 80χρονων στη χώρα έχει ήδη εμβολιαστεί και το 23% των ηλικιωμένων που διαμένουν στις μονάδες φροντίδας.

«Είναι τεράστια πρόκληση», είπε ο Τζόνσον για τον στόχο του εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας μαζικά αναπτυσσόμενος στόχος».

«Πιστεύουμε ότι είναι εφικτός», δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε εάν υιοθετήσει αυστηρότερους κανόνες καραντίνας, ο Τζόνσον απάντησε ότι οι πολίτες πρέπει να τηρούν τους κανόνες. Αν οι πολίτες δεν τους τηρούν, ίσως οι κανόνες να πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι.

«Όπου πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι οι κανόνες, θα το κάνουμε», είπε.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ