FBI: Φόβος για ένοπλες κινητοποιήσεις ενόψει ορκωμοσίας Μπάιντεν

FBI: Φόβος για ένοπλες κινητοποιήσεις ενόψει ορκωμοσίας Μπάιντεν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομοσπονδιακή αστυνομία FBI εκτιμά ότι σχεδιάζονται ένοπλες κινητοποιήσεις στα Καπιτώλια και των 50 Πολιτειών των ΗΠΑ, καθώς και στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, ενόψει της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Τα μέλη μιας μη κατονομαζόμενης ένοπλης ομάδας φέρονται ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ουάσιγκτον στις 16 Ιανουαρίου.

Απειλούν με εξέγερση εάν γίνει προσπάθεια να απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, σύμφωνα με ρεπόρτερ του ABC, ο οποίος επικαλείται ενημερωτικό δελτίο του FBI.

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής αστυνομίας δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ αποφάσισε να κλείσει το Μνημείο του Ουάσιγκτον μέχρι τις 24 Ιανουαρίου λόγω συνεχιζόμενων απειλών από ομάδες, οι οποίες ενεπλάκησαν στις ταραχές στο Καπιτώλιο, την περασμένη εβδομάδα, να διαταράξουν την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της, η Υπηρεσία αναφέρει ότι οι απειλές περιλαμβάνουν την πιθανή διαταραχή των εκδηλώσεων που οργανώνονται σε πολλές περιοχές του πάρκου National Mall.

Έως και 15.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς για την ορκωμοσία

Παράλληλα, η Εθνοφρουρά έχει εξουσιοδοτηθεί να αναπτύξει έως και 15.000 στρατιώτες στην Ουάσιγκτον με σκοπό να στηρίξουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου.

Ο στρατηγός Ντάνιελ Χάκανσον, επικεφαλής της Εθνοφρουράς, είπε σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να αναπτυχθούν περίπου 10.000 στρατιώτες στην πόλη μέχρι το Σάββατο και θα επικεντρωθούν στην υποστήριξη της ασφάλειας, της υλικοτεχνικής υποδομής και των τηλεπικοινωνιών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή