ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bild: Αυστηρά μέτρα για 8-10 εβδομάδες «βλέπει» η Μέρκελ

Bild: Αυστηρά μέτρα για 8-10 εβδομάδες «βλέπει» η Μέρκελ

Στην ανάγκη εφαρμογής αυστηρών μέτρων για την αποτροπή διασποράς της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού στάθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της, τους οποίους επικαλείται η Bild, η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι αναμένει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία να διαρκέσουν μέχρι περίπου τις αρχές Απριλίου.

«Αν δεν καταφέρουμε να σταματήσουμε τη “βρετανική” μετάλλαξη, τότε θα έχουμε 10 φορές μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων έως το Πάσχα. Χρειαζόμαστε ακόμη 8-10 εβδομάδες σκληρών μέτρων» επεσήμανε η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με τη Bild.

Έλλειψη εμβολίων και άδεια κέντρα εμβολιασμού

Η χαμηλή τροφοδοσία, οι δυσκίνητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, η έλλειψη προσωπικού και η δυσκινησία του ηλικιωμένου πληθυσμού πλήττουν τις προσπάθειες για την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στη Γερμανία.

Η Γερμανία έχει ανοίξει εκατοντάδες εμβολιαστικά κέντρα σε αθλητικούς χώρους και αίθουσες συναυλιών και έχει την υποδομή για τον εμβολιασμό 300.000 ατόμων ημερησίως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

Όμως στην πλειονότητά τους τα κέντρα αυτά παραμένουν άδεια, ενώ τα περισσότερα ομόσπονδα κράτη σχεδιάζουν να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα μετά τα μέσα του Ιανουαρίου, καθώς προτεραιότητά τους είναι η αποστολή κινητών μονάδων εμβολιασμού στους οίκους ευγηρίας.

Η Γερμανία περιμένει να παραλάβει 5,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου και άλλα 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna μέχρι τα τέλη του Μαρτίου.

Με πληροφορίες από Reuters