Η Airbnb αφήνει εκτός Ουάσιγκτον όσους σχεδιάζουν βιαιοπραγίες στις 20/1

Η Airbnb αφήνει εκτός Ουάσιγκτον όσους σχεδιάζουν βιαιοπραγίες στις 20/1

Η πλατφόρμα απειλεί και με νομικές συνέπειες χρήστες που θα σχεδιάζουν επεισόδια

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαγορευτικό υψώνει ο γίγαντας των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων Airbnb στις λεγόμενες ομάδες μίσους των ΗΠΑ, όπως οι Proud Boys, ενόψει της τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικιάσεως κατοικιών ετοίμασε σχέδιο με την ονομασία Capitol Safety Plan, δηλαδή Σχέδιο Ασφαλείας Καπιτωλίου, εγκαίρως προ της 20ής Ιανουαρίου όταν ο κ. Μπάιντεν πρόκειται να ορκιστεί 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Airbnb, διαγράφει τους λογαριασμούς όσων έχουν κατονομαστεί όχι μόνο από τις δυνάμεις ασφαλείας αλλά ακόμη και από τα μέσα ενημέρωσης ως ενεχόμενοι σε βίαιη εγκληματική δραστηριότητα κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Επιπλέον όσοι επισκεφθούν την αμερικανική πρωτεύουσα, διαμείνουν σε ακίνητο που ενοικιάζεται μέσω της εταιρίας και είναι μέλη ομάδων μίσους ή σχεδιάζουν βιαιοπραγίες, μπορεί να υποστούν νομικές συνέπειες από την Airbnb.

Πρόκειται για μια ακόμη από τις κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας που αποφασίζουν να πάρουν θέση εμπράκτως και (ίσως και με δικό τους κόστος) να αντιταχθούν στην προσπάθεια δημιουργίας ταραχών σε βάρος των δημοκρατικών διαδικασιών στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή