Ινδονησία: Σε αναζήτηση στοιχείων για τη συντριβή του Boeing

Ινδονησία: Σε αναζήτηση στοιχείων για τη συντριβή του Boeing

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος ότι ο καταγραφέας συνομιλιών πιλοτηρίου (cockpit voice recorder) του μοιραίου Boeing 737-500, που συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας, θα βρεθεί σύντομα, εμφανίστηκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας, Χαντί Τζαχτζάντο.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Μπούντι Καρίμα Σουμάντι ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε η συσκευή καταγραφής δεδομένων, σημειώνοντας πως σε λίγες ημέρες οι ειδικοί θα καταφέρουν να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία 

Συντρίμμια του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 62 άνθρωποι, έχουν ήδη μεταφερθεί στην Τζακάρτα. Σύμφωνα με τις αρχές, προέρχονταν από βάθος 23 μέτρων, κοντά σε μια συστάδα νησιών στα ανοιχτά της πρωτεύουσας. Ένα στραβωμένο μεταλλικό αντικείμενο έφερε τα χρώματα της αεροπορικής εταιρείας Sriwijaya Air, μπλε και κόκκινο. Οι αρχές έχουν επίσης ανασύρει ανθρώπινα μέλη και διάφορα ρούχα.

Η αστυνομία ζήτησε από τους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος να δώσουν δείγματα DNA ώστε να βοηθήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων. Οι 50 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα ήταν όλοι τους Ινδονήσιοι. Μεταξύ των επιβατών ήταν επτά παιδιά και τρία βρέφη.

Σύμφωνα με την υπηρεσία εντοπισμού πολιτικών πτήσεων Flightradar24, το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 14.36, τοπική ώρα (09.36 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου και ανέβηκε σε ύψος 10.900 ποδών μέσα σε τέσσερα λεπτά. Κατόπιν όμως ξεκίνησε μια απότομη πτώση και σταμάτησε να μεταδίδει δεδομένα 21 δευτερόλεπτα αργότερα.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ένδειξη για το τι προκάλεσε αυτήν την απότομη πτώση.

Με πληροφορίες Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή