Κίνα: Νέα αυστηρά μέτρα υπό τον φόβο του δεύτερου κύματος

Κίνα: Νέα αυστηρά μέτρα υπό τον φόβο του δεύτερου κύματος

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα περιοριστικά μέτρα σε περιοχές, γύρω από το Πεκίνο, λαμβάνουν οι κινεζικές αρχές, θέτοντας 4,9 εκ. ανθρώπους σε καθεστώς καραντίνας, καθώς τα νέα κρούσματα εντείνουν την ανησυχία για δεύτερο κύμα.

Ο αριθμός των νέων, ημερήσιων μολύνσεων στην ηπειρωτική Κίνα ήταν σχεδόν ο μισός σε σχέση με μία ημέρα νωρίτερα και ένα μέρος μόνο αυτού που καταγράφηκε στο αποκορύφωμα της επιδημίας στη χώρα στις αρχές του 2020. 

Παραταύτα, οι τοπικές αρχές εφαρμόζουν αυστηρούς περιορισμούς, οπουδήποτε εμφανίζονται νέα κρούσματα, για  να αποτρέψουν το είδος της οικονομικής παράλυσης που επήλθε πριν από έναν χρόνο.

Η επαρχία Χεμπέι, που βρίσκεται γύρω από το Πεκίνο, αντιστοιχεί στα 40 από τα 42 περιστατικά τοπικής μετάδοσης, με την πρωτεύουσα και τη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ να ανακοινώνουν έκαστη από ένα τοπικό κρούσμα.

Η πόλη Λανγκφάνγκ στη Χεμπέι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι 4,9 εκατ. κάτοικοί της θα τεθούν σε κατ’ οίκον καραντίνα για επτά ημέρες και θα υποβληθούν σε μαζικά τεστ κορωνοϊού.

Παράλληλα, δύο κομητείες (που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της Λανγκφάνγκ και που συνορεύουν με το Πεκίνο), η Γκουάν και η Σάνχε,  έχουν ήδη ανακοινώσει μέτρα κατ’ οίκον περιορισμού. Η Γκουάν ανακοίνωσε μόνο ένα νέο κρούσμα, ενώ η Σάνχε δεν διευκρίνισε εάν κάποιοι από τους κατοίκους της διαγνώσθηκαν με COVID-19.

Η Σιτζιατζουάνγκ, πρωτεύουσα της Χεμπέι, έχει πληγεί σοβαρά από την τελευταία αύξηση κρουσμάτων και έχει ήδη θέσει τα 11 εκατ. κατοίκους της σε lockdown. Επίσης, η επαρχία έχει αποκλείσει ορισμένα τμήματα αυτοκινητοδρόμων και δίνει εντολή σε οχήματα που είναι καταχωρημένα στη Σιτζιατζουάνγκ να επιστρέψουν πίσω.

Η περιοχή Γκαοσένγκ στη Σιτζιατζουάνγκ συγκεντρώνει πάνω από 20.000 ανθρώπους που ζουν σε 12 απομονωμένα χωριά σε μια κεντρική καραντίνα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι τοπικές αρχές για να τεθεί σε έλεγχο η COVID-19, όπως μετέδωσε  το κρατικό δίκτυο China News Service.

Η επαρχία Χεϊλονγκτζιανγκ ανακοίνωσε 36 νέα ασυμπτωματικά κρούσματα στην επαρχία Γουανγκούι, που επίσης τέθηκε σε lockdown χθες.

Στη Γουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε η COVID-19 στα τέλη του 2019, οι αρχές έθεσαν χθες σε εφαρμογή τις διαδικασίες ιχνηλάτησης επαφών, αφού δύο άνθρωποι, που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό,  επισκέφθηκαν την πόλη από τη Χεμπέι

Σε όλη την Κίνα, ο αριθμός των νέων ασυμπτωτικών κρουσμάτων αυξήθηκε σε 81 από 76 μία ημέρα νωρίτερα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 που έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται τώρα σε 87.591, ενώ ο αριθμός των νεκρών παραμένει σταθερός στους 4.634.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή