Τα «εισιτήρια» για την έναρξη των ταξιδιών

Τα «εισιτήρια» για την έναρξη των ταξιδιών

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει ελπίδα ότι σταδιακά η υφήλιος θα ξαναβρεί την αγάπη της για τις περιπλανήσεις, τα ταξίδια και την περιπέτεια. Ο αριθμός των ανθρώπων που θα αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά την άνοιξη και να κλιμακωθεί στη μέση του χρόνου. Αυτή είναι η πρόβλεψη των ειδικών του τουρισμού, καθώς τα εμβόλια αρχίζουν να διενεργούνται με ταχύτερους ρυθμούς και τα περιοριστικά μέτρα να αποδίδουν, έστω καθυστερημένα, κάποιους καρπούς. «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι, από τον Μάιο και μετά, θα βρεθούμε σε έναν καλύτερο κόσμο», σχολίασε στην ιστοσελίδα του CNN o CEO και ιδρυτής της ταξιδιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας The PC Agency, Πολ Τσαρλς. Τα εμβόλια και τα τεστ είναι τα «εισιτήρια» για την έναρξη των ταξιδιών, ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα είναι συνέπεια και διασυνοριακός συντονισμός. 

«Οταν δεν υπάρχει μια συντονισμένη διεθνής προσέγγιση, είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει ο τομέας, ειδικά όταν οι όροι του παιχνιδιού αλλάζουν καθημερινά», επισημαίνει ο Λούις Φελίπε ντε Ολιβέιρα, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων. Καθώς όμως αυξάνεται η κίνηση των επιβατών, υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Κατά τον Ντε Ολιβέιρα, το πρώτο και βασικότερο είναι η εξάλειψη της καραντίνας. Οσο παραμένουν ντιρεκτίβες για αυτοαπομόνωση έως και 14 ημερών, αλλά και η σύγχυση για όσα ισχύουν σε κάθε χώρα, ένα ταξίδι θα μοιάζει εξόχως αποτρεπτικό για κάθε επίδοξο περιηγητή. 

Η δεύτερη προϋπόθεση για την ομαλοποίηση του τουρισμού είναι ο μαζικός εμβολιασμός αλλά και η δυνατότητα πιστοποίησής του. Και σε αυτόν τον τομέα όμως θα χρειαστεί εναρμονισμός των οδηγιών. Ισως η βασική φιλοδοξία από την άνοιξη και μετά είναι να καταφέρουμε να αναμειχθούμε και πάλι με άγνωστους ανθρώπους. Η συλλογή αναμνήσεων είναι αυτή που συμπυκνώνει όλη τη γοητεία των ταξιδιών, εξηγεί η Αλεσάντρα Πριάντε, περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή