Ανεπιθύμητος και ο Πομπέο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή το προγραμματισμένο, αποχαιρετιστήριο ταξίδι του Μάικ Πομπέο στην Ευρώπη, πιθανότατα γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είχαν καμία διάθεση να τον συναντήσουν ύστερα από τα έκτροπα της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών ματαιώθηκε λόγω της υποχρέωσής του να συνεργαστεί στενά με το επιτελείο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της ομαλής παράδοσης της εξουσίας. Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters αναφέρει, επικαλούμενο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, ότι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ήταν απρόθυμοι να συναντήσουν τον Πομπέο λόγω των πρόσφατων εξελίξεων. Αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ και διεθνώς δημιουργούν οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης Τραμπ στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας καυτηρίασε την επαναφορά της χώρας στον κατάλογο των χωρών-υποστηρικτών της τρομοκρατίας από την κυβέρνηση Τραμπ και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων με την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή