Γαλλία: Απαγόρευση χρήσης drone για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων

Γαλλία: Απαγόρευση χρήσης drone για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων

Η αρχή προστασίας των δεδομένων λέει ότι δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Γαλλίας (CNIL) κατήγγειλε τη χρήση μη επανδρωμένων ελικοπτέρων (drone) από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η CNIL, παρά τις σχετικές συστάσεις της από την άνοιξη, το υπουργείο Εσωτερικών συνέχισε να χρησιμοποιεί drone με κάμερες για τον έλεγχο συμμόρφωσης των πολιτών, παρότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η γαλλική νομοθεσία.

Η γαλλική ανεξάρτητη αρχή τόνισε ότι η πρακτική του υπουργείο αγνοεί τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καταγράφοντας τα πρόσωπα των ανθρώπων που κυκλοφορούν στους δρόμους του Παρισιού και αλλού.

Κάλεσε απ’ ευθείας τον υπουργό Εσωτερικών να φροντίσει «χωρίς καθυστέρηση» να σταματήσει κάθε πτήση drone εκ μέρους του υπουργείο του ώσπου να θεσμοθετηθεί νομικό πλαίσιο σχετικά με το τι μπορούν να καταγράφουν και τι όχι τα drone στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας, όπως η αστυνομία και η χωροφυλακή, υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών στη Γαλλία.

Πηγή: CNIL, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή