Κόντε: Προσπάθησα μέχρι τέλους να κρατήσω τον Ρέντσι στην κυβέρνηση

Κόντε: Προσπάθησα μέχρι τέλους να κρατήσω τον Ρέντσι στην κυβέρνηση

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας με στενούς του συνεργάτες, αναφέρθηκε στην απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να αποσύρει τους δυο υπουργούς του κόμματός του «Ζωντανή Ιταλία» από την κυβέρνηση.

«Προσπάθησα, μέχρι την τελευταία στιγμή, να κρατήσω τον Ρέντσι στην κυβέρνηση. Είστε μάρτυρες των προσπαθειών μου, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία» είπε ο Κόντε, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε αργά χθες, Τετάρτη, βράδυ.

«Δεν είπαμε ποτέ όχι στον διάλογο, αλλά όλη αυτή η διαδικασία γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, όταν αναγκάζεσαι να κινηθείς σε ναρκοθετημένο πεδίο», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Όπως υπογραμμίζουν οι Ιταλοί αναλυτές, αναμένεται τώρα η επόμενη κίνηση του Τζουζέπε Κόντε: αν θα μεταβεί πρώτα στην Βουλή και στη Γερουσία για ανοικτή συζήτηση και ενδεχόμενη ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ή θα επιλέξει να συναντηθεί αμέσως με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα για να υποβάλει την παραίτησή του.

Η απόφασή του Ματέο Ρέντσι πυροδοτεί πολιτική κρίση στην Ιταλία, εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Ρέντσι είχε από καιρό απειλήσει με παραίτηση.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός αντιτίθεται στα σχέδια του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κοντέ για το πώς θα κατανεμηθούν δισεκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή