Ινστιτούτο «Paul Ehrlich»: Τα εμβόλια προστατεύουν και κατά των νέων μεταλλάξεων

Ινστιτούτο «Paul Ehrlich»: Τα εμβόλια προστατεύουν και κατά των νέων μεταλλάξεων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί προστατεύουν και κατά των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, εκτιμά ο Πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου «Paul Ehrlich», Κλάους Τσίχουτεκ.

Ο κ. Τσίχουτεκ δήλωσε ακόμη ότι σε περίπτωση που χρειαστεί προσαρμογή του εμβολίου, η οποία, όπως π.χ. στην περίπτωση της BioNTech/Pfizer, μπορεί να είναι έτοιμη εντός έξι εβδομάδων, η αδειοδότηση θα γίνει γρήγορα.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι μέχρι την περασμένη Κυριακή είχαν αναφερθεί στο Ινστιτούτο 325 περιπτώσεις παρενεργειών από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, με τα περιστατικά να φθάνουν τα 0,53 ανά 1.000 δόσεις εμβολίου. Όλες οι περιπτώσεις ήταν στο πλαίσιο των γνωστών πληροφοριών, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίχουτεκ.

Σημειώνεται πως ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ανακοίνωσε ότι έχουν εμβολιαστεί ήδη 840.000 άτομα. «Φθάσαμε στο πρώτο 1% του πληθυσμού», δήλωσε ο Σπαν, αναδεικνύοντας τον συμβολισμό.

Στο μεταξύ, η επιτροπή εκτάκτων αναγκών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, τα οποία προκαλούν ανησυχία στις αρχές σε όλο τον κόσμο, όπου ο αγώνας κατά της αναζωπύρωσης της πανδημίας της Covid-19 εντείνεται με περιοριστικά μέτρα, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και εκστρατείες εμβολιασμού.

H αναζωπύρωση του ιού πλήττει και την Κίνα, η οποία είχε σε μεγάλο βαθμό θέσει υπό έλεγχο την επιδημία, αλλά σήμερα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από την COVID-19 στο έδαφός της από τον περσινό Μάιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή