«Τουαλέτα-γκέιτ» για την Ιβάνκα Τραμπ

«Τουαλέτα-γκέιτ» για την Ιβάνκα Τραμπ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ακόμη ένα σκάνδαλο έρχεται να διαταράξει τις τελευταίες ώρες της οικογένειας Τραμπ στην προεδρία, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Washington Post ότι η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της, Τζάρεντ, δεν επιτρέπουν στους άνδρες της μυστικής υπηρεσίας να χρησιμοποιούν μία από τις 6,5 (sic) τουαλέτες της έπαυλής τους στην εύπορη συνοικία Καλοράμα της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κόρη του Τραμπ και ο Τζάρεντ «εξόρισαν» τους άνδρες και τις γυναίκες της μυστικής υπηρεσίας από τις τουαλέτες τους, δυσχεραίνοντας το έργο της φρουράς. «Εχοντας λάβει σαφείς εντολές να μη χρησιμοποιούν τις τουαλέτες στην έπαυλη του ζεύγους, τα μέλη της φρουράς χρειάσθηκαν μήνες αναζήτησης για ένα “αξιόπιστο” λουτρό, για τις ανάγκες τους», γράφει η Post, επικαλούμενη γείτονες της Ιβάνκα και στελέχη της μυστικής υπηρεσίας. «Δεν έχω ξανακούσει για φρουρά επισήμων να αναζητεί εναγωνίως τουαλέτα», λέει στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Η φρουρά της Ιβάνκα κατέφυγε αρχικά σε χημική τουαλέτα στον δρόμο έξω από την έπαυλη των Κούσνερ, ενώ, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας αναζήτησαν «βοήθεια» από τους συναδέλφους τους, φρουρούς στην κατοικία του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα, που βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από αυτήν της Ιβάνκα, καθώς και στην επίσημη κατοικία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ενάμισι χιλιόμετρο από την έπαυλη των Κούσνερ.

Οριστική λύση δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση νοίκιασε υπόγειο διαμέρισμα ενός δωματίου, με μπάνιο, απέναντι από την κατοικία της Ιβάνκα. Το κόστος για την ενοικίασή του ανερχόταν στις 3.000 δολάρια τον μήνα. Μέχρι τότε, η φρουρά χρησιμοποιούσε τακτικά την τουαλέτα στο γκαράζ των Ομπάμα, έως ότου ένας πράκτορας αντιμετώπισε «επείγον στομαχικό πρόβλημα». Το «χάος», που άφησε πίσω του ο πράκτορας, εξόργισε τον επικεφαλής της φρουράς της μυστικής υπηρεσίας των Ομπάμα, ο οποίος απέκλεισε την «πολύτιμη» τουαλέτα. Παρά τη διάψευση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, η Post επέμεινε στο ρεπορτάζ της: «Τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου της Ιβάνκα διαψεύδει κατηγορηματικά στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος επιμένει ότι οι πράκτορες δεν είχαν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες στο σπίτι της οικογένειας Κούσνερ».

Η αποκάλυψη της Washington Post αναμένεται να ενισχύσει την οργή πολλών Αμερικανών απέναντι στην Ιβάνκα Τραμπ και στον Τζάρεντ Κούσνερ καθώς αποχωρούν από την κυβέρνηση Τραμπ ύστερα από τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο ως στενοί σύμβουλοι του προέδρου. Ιδιαίτερη μνεία κάνουν τα μέσα ενημέρωσης στο κόστος του υπόγειου διαμερίσματος, το οποίο επιβαρύνει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και τους Αμερικανούς φορολογουμένους. Πολύ μελάνι έχει ήδη ξοδευτεί στον αμερικανικό Τύπο σχετικά με τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνει εσχάτως το ζεύγος Κούσνερ από την «καλή κοινωνία» της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον, εξαιτίας της συμπεριφοράς του Τραμπ μετά την εκλογική ήττα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή