Διεθνείς αντιδράσεις για τη σύλληψη Ναβάλνι

Διεθνείς αντιδράσεις για τη σύλληψη Ναβάλνι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύλληψη του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία, μερικούς μήνες μετά τη φερόμενη δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα.

Η σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι κατά την άφιξή του στη Μόσχα είναι «απαράδεκτη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ζητώντας την «άμεση απελευθέρωσή του» από το Κρεμλίνο.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως, δήλωσε μέσω του Twitter ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τζο Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδικάζει «σθεναρά» τη σύλληψη χθες του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ο Αμερικανός απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά την απόφαση της Ρωσίας να συλλάβει τον Αλεξέι Ναβάλνι», τονίζει ο Πομπέο στην ανακοίνωση Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κρίνοντας ότι «η σύλληψή του είναι η τελευταία σε μια σειρά αποπειρών να σιωπήσουν ο Ναβάλνι και άλλες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητες φωνές που επικρίνουν τις ρωσικές αρχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή