ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Στη Ρωσία φέρεται ότι σκόπευε να πωλήσει αρχεία της Ν. Πελόσι εισβολέας στο Καπιτώλιο

Το FBI ερευνά τις πληροφορίες για προσπάθεια αποστολής υλικού στις ρωσικές υπηρεσίες

Στη Ρωσία φέρεται ότι σκόπευε να πωλήσει αρχεία της Ν. Πελόσι εισβολέας στο Καπιτώλιο

Το FBI ερευνά την υπόθεση μιας γυναίκας που ήταν μεταξύ των οπαδών Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου και πιθανολογείται ότι σκόπευε να παραδώσει στη Ρωσία έναν υπολογιστή που φέρεται να έκλεψε από το γραφείο της Προέδρου του Κογκρέσου Νάνσι Πελόσι.

Όπως αναφέρει η έγκριτη επιθέωρηση Politico, εμπιστευτικό έγγραφο της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ κάνει λόγο για την περίπτωση της Ράιλι Τζιουν Γουίλιαμς, που φαίνεται σε οπτικό υλικό κοντά στο γραφείο της κας Πελόσι.

Σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα στις αρχές, είδε σε βίντεο τη γυναίκα από την Πενσιλβάνια (που δεν είναι σαφές από το έγγραφο εάν συνελήφθη) να παίρνει έναν φορητό υπολογιστή ή σκληρό δίσκο από το γραφείο της προέδρου του Κογκρέσου.

Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι η Γουίλιαμς σκόπευε να στείλει τα αρχεία σε φίλο της στη Ρωσία, που κατόπιν θα πωλούσε το υλικό στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε στο Politico πηγή από το FBI. Ωστόσο ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε ότι η μεταφορά των αρχείων στη Ρωσία απέτυχε για άγνωστους λόγους και η Γουίλιαμς είτε έχει ακόμη στην κατοχή της τα αρχεία, είτε τα έχει καταστρέψει.

Η πηγή από το FBI τόνισε στο Politico ότι η υπόθεση παραμένει υπό έρευνα. Προς το παρόν η Γουίλιαμς αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικές με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Πηγή: Politico