Προς παράταση του lockdown στη Γερμανία

Προς παράταση του lockdown στη Γερμανία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και οι επικεφαλής των κρατιδίων συμφώνησαν να παραταθεί το lockdown μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Κατά τις ίδιες πηγές, συμφωνήθηκε να είναι υποχρεωτική η χρήση ιατρικής μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Σε σχέδιο απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters, προτείνεται να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και να αυξηθεί η βοήθεια προς τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από την παράταση του lockdown. Επίσης προτείνεται η σύσταση μιας ομάδας εργασίας που θα εκπονήσει το σχέδιο εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα με ασφάλεια και με δίκαιο τρόπο.

Η Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τους τοπικούς ηγέτες για να συζητήσουν την επέκταση των περιοριστικών μέτρων και πιθανότατα θα συμφωνήσει σε αυστηρότερα απαιτούμενα σε σχέση με την τηλεργασία.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μειώνεται τις τελευταίες ημέρες και η πίεση που ασκείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων έχει υποχωρήσει λίγο, αλλά οι ειδικοί ανησυχούν για την πιθανότητα εξάπλωσης μεταλλάξεων του ιού.

Με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς είναι κλειστά τα περισσότερα καταστήματα και τα σχολεία.

Χθες, επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση στην διαχείριση της πανδημίας συνέστησαν στην καγκελάριο Μέρκελ και στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων την κατεπείγουσα λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων περιορισμού, ακόμη και «απόλυτου lockdown της κοινωνίας».

Με πληροφορίες από Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή