Ανέβηκε 33 ορόφους, όχι με το ασανσέρ, αλλά με το ποδήλατο (βίντεο)

Ανέβηκε 33 ορόφους, όχι με το ασανσέρ, αλλά με το ποδήλατο (βίντεο)

Πρωταθλητής της ποδηλασίας ανεβαίνει 33 σκάλες χωρίς να πατήσει κανένα σκαλοπάτι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκαλί-σκαλί αλλά χωρίς να πατήσει ούτε σε ένα σκαλοπάτι, ανέβηκε σε πύργο 33 ορόφων ένας Γάλλος ποδηλάτης, χρησιμοποιώντας μόνο το ποδήλατό του. Η προσπάθειά του έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας Ορελιάν Φοντενουά ανέβηκε πάνω στο ποδήλατό του τις 33 σκάλες ενός κτιρίου ύψους 140 μέτρων στη Γαλλία, πατώντας μόνο πάνω στα πετάλια του ποδηλάτου.

Ο 31χρονος ποδηλάτης χρειάστηκε 30 λεπτά για να σκαρφαλώσει με άψογη ισορροπία στη στριφτή σκάλα του κτιρίου στην επιχειρηματική συνοικία του Παρισιού, δηλαδή 768 σκαλοπάτια χωρίς ούτε ένα λάθος.

Φτάνοντας λαχανιασμένος αλλά χαμογελαστός στην ταράτσα του κτιρίου, είχε τη δύναμη να σηκώσει στον αέρα το ποδήλατό του πανηγυρίζοντας.

Η… «Φοντενουά ανάβασις» έγινε προ καμερών και φωτογράφων για την ευαισθητοποίηση του κοινού υπέρ μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για παιδιά με σοβαρές ασθένειες, δίνοντας μεγαλύτερη αξία στο εγχείρημα του κορυφαίου ποδηλάτη.

Πάντως η… πληροφορία ότι μετά την ανάβαση ο Φοντενουά πήρε το ασανσέρ για να κατεβεί δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή