Ισραήλ: Ηλικιωμένοι γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι (εικόνες)

Ισραήλ: Ηλικιωμένοι γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι (εικόνες)

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μουσική, χορό, μπαλόνια και μάσκες γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, οι ηλικιωμένοι που ζουν στον οίκο ευγηρίας Λεβ Γκανίμ στην πόλη Νετάνια του Ισραήλ.

Ισραήλ: Ηλικιωμένοι γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι (εικόνες)-1
Ισραήλ: Ηλικιωμένοι γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι (εικόνες)-2

Οι συνταξιούχοι διοργάνωσαν το μικρό πάρτι, μετά τη λήψη της δεύτερης και τελευταίας δόσης του εμβολίου, προκειμένου να γιορτάσουν την επικείμενη «ελευθερία» τους, αφού εδώ και πολύ καιρό βιώνουν τον εγκλεισμό και την απομόνωση.

«Είμαι ευτυχής σαν ελεύθερο πουλί, σήμερα. Δόξα τω Θεώ όλα αυτά τελειώνουν», δήλωσε η 70χρονη, Πνίνα Ντεμπίνσκι, που είναι συνταξιούχος δασκάλα και ζει στον οίκο τα τελευταία επτά χρόνια.

Ισραήλ: Ηλικιωμένοι γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι (εικόνες)-3

«Θα είμαστε ελεύθεροι να βγαίνουμε έξω, να συναντιόμαστε με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, Να χαιρόμαστε τη ζωή με τον τρόπο που ξέρουμε, τον τρόπο που συνηθίζαμε πριν από περίπου έναν χρόνο. Θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» συμπλήρωσε με ελπίδα.

Ισραήλ: Ηλικιωμένοι γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι (εικόνες)-4

Όμως, όπως σημειώνει το Reuters, οι ηλικιωμένοι οφείλουν να προσέχουν, καθώς δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια εμποδίζουν στη μετάδοση της Covid-19.

Ισραήλ: Ηλικιωμένοι γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι (εικόνες)-5

Το Ισραήλ έχει βάλει στόχο να αναχαιτίσει τον κορωνοϊό, προχωρώντας στη φάση των εμβολιασμών με γοργότατους ρυθμούς. Ήδη έχει εμβολιασθεί το 28% του πληθυσμού, ενώ στη χώρα βρίσκεται σε ισχύ το τρίτο lockdown, το οποίο είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει

 

Φωτογραφίες: REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή