Ανησυχία στο επιτελείο Μπάιντεν «για όσα δεν λέει» η ομάδα Τραμπ

Ανησυχία στο επιτελείο Μπάιντεν «για όσα δεν λέει» η ομάδα Τραμπ

Η κυρίαρχη ανησυχία έγκειται στο ότι η διοίκηση Τραμπ «δεν γνωρίζει τι δεν γνωρίζει», σύμφωνα με πηγή του επιτελείου Μπάιντεν

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, μια αίσθηση νευρικότητας επικρατεί στους ειδικούς που συγκροτούν την ομάδα κρούσης κατά της πανδημίας του εκλεγμένου προέδρου.

Η κυρίαρχη ανησυχία έγκειται στο ότι η διοίκηση Τραμπ «δεν γνωρίζει τι δεν γνωρίζει», σύμφωνα με πηγή του επιτελείου Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την οποία επικαλείται το CNN.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, πολλοί αξιωματούχοι με γνώση των διεργασιών για τη μεταβίβαση της εξουσίας, ανέφεραν ότι η έλλειψη πλήρους συνεργασίας και διαφάνειας από την απερχόμενη διοίκηση κάνει την ομάδα του κ. Μπάιντεν να αισθάνεται απογοητευμένη και ανήσυχη για το κατά πόσο υπάρχει πλήρης αντίληψη του εύρους των προβλημάτων που χρήζουν αντιμετώπισης την επόμενη ημέρα.

Ωστόσο, η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου αισθάνεται έτοιμη για τον αγώνα που καλείται να δώσει. Ο κ. Μπάιντεν καταλαβαίνει πόσο εξαρτάται η επιτυχία της προεδρίας του από την ικανότητά του να ελέγξει τον ιό, ανέφερε πηγή κοντά στην ομάδα κρούστης του εκλεγμένου προέδρου, σύμφωνα με το CNN.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών είναι η προμήθεια εμβολίων και η διανομή τους, αλλά και οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού. 

Πηγή εξοικειωμένη με το ζήτημα αναγνώρισε ότι ένα μεγάλο κενό που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, είναι ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει αποτελεσματική και αξιόπιστη γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το μέλος της υποεπιτροπής για τον κορωνοϊό, Μπιλ Φόστερ, δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολη η λήψη πληροφοριών από τη διοίκηση Τραμπ σχετικά με τα προγράμματα παράδοσης και την πρόοδο της παραγωγής εμβολίων.

Απερχόμενοι αξιωματούχοι του τομέα υγείας στη διοίκηση Τραμπ, από την πλευρά τους, επιμένουν ότι συνεργάζονται με την ομάδα του κ. Μπάιντεν, έχοντας τακτικές συναντήσεις. Ωστόσο, η ομάδα του νέου προέδρου πιθανότατα δεν θα έχει πλήρη εικόνα του τοπίου παραγωγής εμβολίων μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά της την Τετάρτη.

Μπλόκο στην άρση μέτρων σε ταξιδιώτες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το BBC, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να αναιρέσει μια από τις τελευταίες ενέργειες του Ντόναλντ Τραμπ, μπλοκάροντας το διάταγμά του που αίρει τις απαγορεύσεις ταξιδιών σε επισκέπτες από μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Βραζιλίας.

Εκπρόσωπος του κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για χαλάρωση των ταξιδιωτικών μέτρων.

Με πληροφορίες από CNN, BBC

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή σελίδας σε πρωτόγνωρες συνθήκες

Τα δάκρυα του Μπάιντεν πριν την αναχώρηση για την Ουάσιγκτον

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή