Απολύσεις στελεχών στο προσκείμενο στον Τραμπ δίκτυο Fox

Απολύσεις στελεχών στο προσκείμενο στον Τραμπ δίκτυο Fox

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Παύθηκαν από το ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News δύο ανώτατα στελέχη του, τα οποία αποφάσισαν να ανακοινώσουν πρόωρα τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα τη νύχτα των προεδρικών εκλογών. Ο Μπιλ Σέιμον, διευθυντής του γραφείου του Fox στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή του τη Δευτέρα, ενώ μία ημέρα αργότερα, ο πολιτικός συντάκτης Κρις Στάιρουολτ απολύθηκε στο πλαίσιο «αναδόμησης των ψηφιακών υπηρεσιών» του δικτύου.

Η πρώιμη ανακήρυξη της νίκης Μπάιντεν στην Αριζόνα από το δίκτυο Fox News, παραδοσιακά προσκείμενο στον πρόεδρο Τραμπ, προκάλεσε την έκπληξη των παρουσιαστών της εκλογικής βραδιάς και εξόργισε τον Λευκό Οίκο, ο οποίος θεωρούσε ότι η εκτίμηση ήταν υπερβολικά πρόωρη. Το Fox και το Associated Press ήταν τα μόνα δίκτυα που προέβλεψαν νίκη του Μπάιντεν στην Αριζόνα το βράδυ των εκλογών, με τα δίκτυα ABC, NBC και CBS να ακολουθούν στις 12 Νοεμβρίου, οκτώ ημέρες μετά τις εκλογές. Ο Μπάιντεν νίκησε στην Αριζόνα με διαφορά 10.475 ψήφων, επί συνόλου 3,4 εκατ. ψήφων στην πολιτεία.

Ο Στάιρουολτ και ο Αρνον Μίσκιν, ανώτατο στέλεχος των ειδήσεων, ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν στις πιέσεις του Λευκού Οίκου και ανακήρυξαν νικητή τον Μπάιντεν στην Αριζόνα. Ο Μίσκιν δεν είναι υπάλληλος του Fox, καθώς εργάστηκε με προσωρινή σύμβαση έργου για την κάλυψη των εκλογών.

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, το δίκτυο Fox ανέφερε: «Καθώς ολοκληρώνουμε τον εκλογικό ενημερωτικό μας κύκλο, η ψηφιακή μας διεύθυνση προβαίνει σε αναγκαίες ανακατατάξεις για να αντιμετωπίσουμε τη ζήτηση στη νέα αυτή εποχή». Η «αναδιάταξη» αυτή οδήγησε στην απόλυση τουλάχιστον 20 εργαζομένων στο συντηρητικό ειδησεογραφικό δίκτυο, ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ. Στελέχη του Fox απέφυγαν να σχολιάσουν την απόλυση του Στάιρουολτ, που εργαζόταν στο Fox από το 2010.

Η πρόωρη ανακήρυξη της νίκης Μπάιντεν στην Αριζόνα προκάλεσε τη δυσαρέσκεια πολλών φανατικών τηλεθεατών του δικτύου Fox, ενώ σημαντική μερίδα τηλεθεατών του Fox φέρεται να μετακινήθηκε στο εξίσου συντηρητικό δίκτυο Newsmax, όπου εμφανίζονται πολλές από τις προσωπικότητες και σχολιαστές του Fox. Αντίστοιχα, τα ποσοστά τηλεθέασης του Fox έχουν υποχωρήσει αισθητά τους τελευταίους δύο μήνες, με το δίκτυο να ανακοινώνει την έναρξη νέας εκπομπής λόγου, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει το χαμένο, απογοητευμένο κοινό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή