Πλημμύρες απειλούν εμβόλια Covid-19 στην Ουαλία

Πλημμύρες απειλούν εμβόλια Covid-19 στην Ουαλία

Σε 36 ώρες έπεσε βροχή που αντιστοιχεί κανονικά δύο μήνες σε κάποιες περιοχές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονάδα παραγωγής και αποθήκευσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη βόρεια Ουαλία είναι μεταξύ των κτιρίων που απειλούνται να πλημμυρίσουν στη Βρετανία λόγω των τεράστιων ποσοτήτων βροχής που έφερε στο νησί η καταιγίδα με το όνομα Κρίστοφ.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας στη βιομηχανική περιοχή του Ρέξαμ έδιναν όλη τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη μάχη για να προστατεύσουν το εργοστάσιο παραγωγής μεταξύ άλλων των εμβολίων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, όπου έχουν επίσης αποθηκευθεί προσωρινά και σημαντικές ποσότητες των πολύτιμων σκευασμάτων.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Ρέξαμ, Μαρκ Πρίτσαρντ, δήλωσε στο BBC πως «χρειάστηκε να παλέψουμε όλοι μαζί για να βεβαιωθούμε ότι δε θα χάσουμε τα εμβόλια στις πλημμύρες. Είναι πολύ δύσκολες ώρες για μας.»

Πολλά χωριά στην Ουαλία, αλλά και περιοχές στο ευρύτερο Μάντσεστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία, έχουν εκκενωθεί λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών, καθώς ο «Κρίστοφ» σάρωσε τη Βρετανία και κινείται τώρα ανατολικά προς τη Σκανδιναβία.

Υπολογίζεται ότι σε περιοχές στην Αγγλία και την Ουαλία τις τελευταίες 36 ώρες έχει πέσει τόση βροχή όση αντιστοιχεί κανονικά σε δύο μήνες. Ο βρετανικός Τύπος – που συχνά υπερβάλλει – κάνει λόγο για βιβλικών διαστάσεων πλημμύρες.

«Η βροχή ερχόταν τόσο ισχυρή από τα πλάγια, ήταν σαν μια κακής ποιότητας αμερικανική ταινία», δήλωσε κάτοικος του Σάρεϊ, στη νότια Αγγλία, στην εφημερίδα Daily Mail

Πηγή: Daily Mail, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή