Ένταση σε Πόρτλαντ και Σιάτλ – Ζημιές σε γραφεία των Δημοκρατικών

Ένταση σε Πόρτλαντ και Σιάτλ – Ζημιές σε γραφεία των Δημοκρατικών

Χρήση δακρυγόνων από ομοσπονδιακούς πράκτορες

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις και επί της διακυβέρνησης Τραμπ, έσπασαν τζάμια σε γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος και έκαψαν μια αμερικανική σημαία σε πολιτείες στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι οι υποσχέσεις της διοίκησης Μπαίντεν για μεταρρυθμίσεις «δεν θα μας σώσουν», λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

Σύμφωνα με τους New York Times, στο Πόρτλαντ έγινε χρήση δακρυγόνων από ομοσπονδιακούς πράκτορες κατά πλήθους. Στο Σιατλ, σημειώθηκαν ταραχές στους δρόμους, με ομάδα αναρχικών να σπάει τζάμια και να βάφει τοίχους με σπρέι.

Ένταση σε Πόρτλαντ και Σιάτλ – Ζημιές σε γραφεία των Δημοκρατικών-1
Φωτ. REUTERS/ Lindsey Wasson

«Όχι αστυνομικοί, φυλακές, σύνορα, πρόεδροι», αναγραφόταν σε ένα πανό, ενώ ένα άλλο σε ένα άλλο σημειωνόταν ότι η σύγκρουση για τη φυλετική δικαιοσύνη, την αστυνόμευση, τη μετανάστευση «δεν τελείωσε» μόνο και μόνο επειδή ορκίστηκε νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ.

Των συγκρούσεων στο Πόρτλαντ προηγήθηκαν συγκεντρώσεις, με τους διαδηλωτές να ζητούν από τον νέο πρόεδρο να αναλάβει δράση σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, την κλιματική αλλαγή, την υγειονομική περίθαλψη, τη φυλετική δικαιοσύνη και την ανισότητα των εισοδημάτων.

Ένταση σε Πόρτλαντ και Σιάτλ – Ζημιές σε γραφεία των Δημοκρατικών-2
 REUTERS/Lindsey Wasson

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ομάδα περίπου 200 ατόμων πραγματοποίησε πορεία προς τα τοπικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος και μερικοί από αυτούς έσπασαν παράθυρα, βάζοντας φωτιά σε έναν κάδο. «Δεν θέλουμε τον Μπάιντεν – θέλουμε εκδίκηση», αναγραφόταν σε μία ταμπέλα.

Εδώ και μήνες, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη τον περασμένο Μάιο, πραγματοποιούνται στο Πόρτλαντ μαζικές συγκεντρώσεις, ορισμένες εκ των οποίων κατέληξαν σε συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας.

Ένταση σε Πόρτλαντ και Σιάτλ – Ζημιές σε γραφεία των Δημοκρατικών-3
 REUTERS/Lindsey Wasson

Στο Σιάτλ, περίπου 150 άτομα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους. Ορισμένοι, ζωγράφισαν με σπρέι σε κτίρια -συμπεριλαμβανομένου ενός ομοσπονδιακού δικαστηρίου- το σήμα των αναρχικών, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Τραμπ και του Μπάιντεν. Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή