Α. Μέρκελ: Η διαδικασία εμβολιασμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 21 Σεπτεμβρίου

Α. Μέρκελ: Η διαδικασία εμβολιασμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 21 Σεπτεμβρίου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως τις 21 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού στη Γερμανία, όπως άφησε να εννοηθεί η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, ακυρώνοντας εμμέσως την υπόσχεση του υπουργού Υγείας για προσφορά εμβολιασμού προς όλους «μέχρι το καλοκαίρι».

Αναφερόμενη στην έλλειψη εμβολίων και στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στον εμβολιασμό του πληθυσμού, η Μέρκελ τόνισε ότι οφείλεται στο γεγονός πως το εμβόλιο παρασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Pfizer, η οποία -όπως είπε- διοχετεύει την παραγωγή της κυρίως στην αμερικανική αγορά.

«Η BioNTech είναι μια start up εταιρία», δήλωσσε η καγκελάριος, που εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι θα παραδοθούν κανονικά οι υπεσχημένες 8,8 εκατομμύρια δόσεις εντός του α’ τριμήνου του έτους.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν θα τηρηθεί αυτή η δέσμευση», πρόσθεσε, για να τονίσει ότι «μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα πρέπει όλοι στην Γερμανία να έχουν την δυνατότητα εμβολιασμού».

«Το ημερολογιακό τέλος του καλοκαιριού είναι στις 21 Σεπτεμβρίου», είπε η Μέρκελ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι άγνωστο το πόσοι θα θελήσουν τελικά να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή