Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας ενός τρίτου κύματος μολύνσεων της COVID-19, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν με τη διεξαγωγή των Αγώνων, οι οποίοι επαναπρογραμματίστηκαν για το 2021 εξαιτίας της πανδημίας. 

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ενός ειδικού, η επίτευξη ανοσίας της αγέλης κατά της COVID-19 στην Ιαπωνία, είναι πιθανό να έρθει μήνες μετά από τους Αγώνες, παρόλο που η χώρα έχει εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη ποσότητα δόσεων στην Ασία.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-1
Περαστικοί περπατούν δίπλα από το ρολόι που μετρά αντίστροφα τον χρόνο μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών του 2020 στο Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν για το 2021 εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. (REUTERS/Issei Kato)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-2
Δύο γυναίκες γυμνάζονται μπροστά από τους Ολυμπιακούς Κύκλους κοντά στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο (REUTERS/ Kim Kyung-Hoon)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-3
Μια γυναίκα περπατάει μπροστά από το Κέντρο Γυμναστικής Ariake για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, φορώντας προστατευτική μάσκα (REUTERS/Kim Kyung-Hoon).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-4
Το σήμα των Ολυμπιακών του Τόκιο δεσπόζει έξω από το κτίριο που στεγάζει τα γραφέια της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Τόκιο (REUTERS/Issei Kato). 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-5
Ένας άνδρας τεντώνεται με θέα το Εθνικό Στάδιο, που πρόκειται να είναι και το κεντρικό στάδιο για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών του Τόκιο (REUTERS/Issei Kato).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-6
Μια γυναίκα περπατάει μπροστά από μια μεγάλη οθόνη, στην οποία εμφανίζεται η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τους Ολυμπιακούς του Τόκιο (REUTERS/Issei Katο).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-7
Ένας άνδρας περπατάει μπροστά από μια διαφήμιση, στην οποία εμφανίζεται η μασκότ των Ολυμπιακών του Τόκιο που ονομάζεται «Μιραϊτόβα» (REUTERS/Issei Kato).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-8
Ένας περαστικός περνάει μπροστά από μια διαφήμιση των Αγώνων στο Τόκιο, φορώντας προστατευτική μάσκα (REUTERS/Issei Kato).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-9
Πολίτες με προστατευτικές μάσκες στέκονται μπροστά από τους γιγάντιους Ολυμπιακούς Κύκλους στην ιαπωνική πρωτεύουσα (REUTERS/Kim Kyung-Hoon).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-10
Άδειες παραμένουν οι θέσεις των θεατών στο Αθλητικό Πάρκο Ariake εν μέσω πανδημίας (REUTERS/Kim Kyung-Hoon).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-11
Μια γυναίκα περνάει με το ποδήλατό της μπροστά από το Κέντρο Γυμναστικής Ariake, φορώντας προστατευτική μάσκα κατά του νέου κορωνοϊού (REUTERS/Kim Kyung-Hoon).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντίστροφη μέτρηση υπό την απειλή της Covid (εικόνες)-12
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων του Τόκιο, ποζάρει δίπλα από τη λούτρινη μασκότ «Μιραϊτόβα» κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με το πρακτορείο Reuters στο πλαίσιο της αντίστροφης μέτρησης για τους Ολυμπιακούς που αναβλήθηκαν για το 2021 εξαιτίας της πανδημίας (REUTERS/Issei Kato).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή