Deutsche Bank: Απογοητεύουν οι εμβολιασμοί, πώς πάει η Ελλάδα

Deutsche Bank: Απογοητεύουν οι εμβολιασμοί, πώς πάει η Ελλάδα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα στο μέτωπο της πανδημίας δεν είναι τόσο αισιόδοξα όσο ήλπιζαν, παραδέχονται οι αναλυτές της Deutsche Bank, καθώς τα προγράμματα εμβολιασμών αποδεικνύονται πιο αργά από ό,τι περίμεναν σε όλες τις μεγάλες χώρες.

«Ακόμα και σε χώρες όπου είναι γρηγορότερα, όπως π.χ. στο Ηνωμένο Βασίλειο, η στρατηγική της χορήγησης της μίας δόσης πρώτα (ώστε να καλυφθούν περισσότερα άτομα έστω και εάν η δεύτερη δόση καθυστερήσει περισσότερο για όλους), σημαίνει ότι η πλήρης προστασία θα επιτευχθεί πιο αργά», σημειώνει ο στρατηγικός αναλυτής του οίκου, Jim Reid.

Και την ίδια στιγμή προσθέτει ότι οι αρχικές ελπίδες πως ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων θα είναι αρκετός για να αρθούν τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. «Αυτό οφείλεται εν μέρει στις αυξανόμενες ανησυχίες γύρω από τις μεταλλάξεις σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μέχρι οι επιστήμονες να διαπιστώσουν ότι κάθε νέο στέλεχος καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια, θα υπάρχει πιθανότατα απροθυμία να αρθούν οι περιορισμοί», σημειώνει η Deutsche Bank και προβλέπει ότι θα ανησυχούμε διαρκώς για τις μεταλλάξεις, μέχρι ο κορωνοϊός να έχει εξαλειφθεί εντελώς.

«Παρότι πιστεύω ακόμα ότι θα υπάρξει ένα τεράστιο άλμα της οικονομικής δραστηριότητας έως το καλοκαίρι, πιθανότατα έχω τώρα λίγο περισσότερες αμφιβολίες από ό,τι είχα το Νοέμβριο», παραδέχεται ο Reid.

Όμως, προσθέτει ότι όσο περισσότερο παραμένουν κλειστές οι οικονομίες, τόσο θα συνεχίζουν τα μέτρα στήριξης οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες.

Deutsche Bank: Απογοητεύουν οι εμβολιασμοί, πώς πάει η Ελλάδα-1

Σε ό,τι αφορά τα σημερινά στοιχεία για την πρόοδο των προγραμμάτων εμβολιασμού, το Ισραήλ εξακολουθεί να προηγείται, έχοντας εμβολιάσει σχεδόν το 42% του πληθυσμού του, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μπαχρέιν και οι ΗΠΑ. Από τις ευρωπαϊκές χώρες, πρώτη έρχεται η Μάλτα, η οποία έχει εμβολιάσει το 4,3% του πληθυσμού της. Στην Ελλάδα, έχουν  εμβολιαστεί περίπου 154.000 άτομα ή το 1,5% του πληθυσμού.

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή