Μπάιντεν: Τα ομοσπονδιακά οχήματα θα αντικατασταθούν με ηλεκτρικά

Μπάιντεν: Τα ομοσπονδιακά οχήματα θα αντικατασταθούν με ηλεκτρικά

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της αντικατάστασης του στόλου των περίπου 650.000 συμβατικών οχημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης με μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων, τάχθηκε ο Τζο Μπάιντεν, καθώς η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ στρέφει την προσοχή της προς την καθαρή ενέργεια.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει επίσης στην κατοχή της έναν τεράστιο στόλο οχημάτων, τα οποία θα αντικαταστήσουμε με καθαρά ηλεκτρικά οχήματα, που θα κατασκευάζονται εδώ στην Αμερική, από Αμερικανούς εργαζόμενους», δήλωσε τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν άσκησε κριτική στους ισχύοντες κανονισμούς που επιτρέπουν να χαρακτηρίζονται ως αμερικανικής κατασκευής τα οχήματα, όταν αγοράζονται από την αμερικανική κυβέρνηση, ακόμη και όταν είναι κατασκευασμένα από σημαντικό αριθμό μη αμερικανικών εξαρτημάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα κλείσει «παραθυράκια» που επιτρέπουν την κατασκευή στο εξωτερικό σημαντικών εξαρτημάτων, όπως οι κινητήρες, ο χάλυβας και το γυαλί, για οχήματα που θεωρούνται αμερικανικής κατασκευής.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήσεις, σχετικά με τη χρονική περίοδο κατά την οποία, ο Μπάιντεν προγραμματίζει την αντικατάσταση του υφιστάμενου στόλου των οχημάτων συμβατικής τεχνολογίας.

Το οικονομικό κόστος για τον αμερικανικό προϋπολογισμό από την αντικατάσταση του στόλου των συμβατικών οχημάτων θα μπορούσε να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή